Djelatnici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave istarske proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da su dvojica policijskih službenika Policijske uprave istarske počinili kazneno djelo teška krađa.

Kako doznajemo riječ je o 38-godišnjem Z. M. i 24-godišnjem I. S. iz porečke policijske postaje.

Dvojicu policijskih službenika sumnjiči se da su 9. listopada oko 5.10 sati, na području speleološkog lokaliteta u naselju Gedići kod Nove Vasi, za vrijeme dok su osiguravali mjesto događaja i predmete kaznenog djela, iskoristili odsutnost drugih policijskih službenika i otuđili više desetaka tisuća kuna. Naime, oko 3.45 sati, nepoznati počinitelji su uporabom plinske eksplozivne smjese, provalili u bankomat instaliran u sklopu trgovine u Taru te su otuđili veću količinu novca. Počinitelji su novac odbacili prilikom bijega, a za vrijeme dok su drugi policijski službenici tragali za počiniteljima, dvojica osumnjičenih policajaca su protupravno prisvojila dio odbačenog novca.

Načelnik Policijske uprave istarske donio je rješenja kojima dvojicu osumnjičenih policijskih službenika udaljava iz službe, a protiv njih je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeto posebno izvješće te su jutros privedeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

(iPress)