U rijeci Dobri na području Generalskog Stola policija i HGSS u petak su pronašli tijelo nepoznate muške osobe pa slijedi očevid i utvrđivanje identiteta, izvijestila je u karlovačka policija nakon što su trojica migranata dan ranije izvijestili policiju da je jedan migrant pao i nestao u rijeci.

Akcija traganja okončana je pronalaskom mrtvog tijela nepoznatog muškarca, a je li riječ o migrantu i ostale okolnosti utvrđuje policija, rekao je Hini pročelnik karlovačkog HGSS-a Dubravko Butala .

Potraga je bila kratka, jer je tijelo pronađeno svega 150 metara od mjesta gdje su migranti navodno pokušali priječi jedan slap. Potragu su, kaže Butala, obavljala četvorica spasitelja s dva čamca i jednim dronom za pregledavanje riječnog korita iz vode i zraka.

Sinoć su HGSS i policija bili u neposrednoj blizini, ali se tim za spašavanje na brzim i divljim vodama nije spuštao u rijeku jer je na snazi bio drugi režim rada hidrocentrale Lešće te je voda tekla bujicom i bila je visoka, a danas su mogli ući u vodu pa je tijelo ubrzo pronađeno zapleteno u granju uz obalu.

Karlovačka Policijska uprava izvijestila je jutros da su jučer oko 18.30 sati "imali postupanje" na području općine Generalski Stol gdje su zatečena tri strana državljana za koje se sumnja da nezakonito borave u Republici Hrvatskoj. Prema njihovim navodima, jedna osoba je prilikom pokušaja prelaska rijeke Dobre nestala.

Prema izjavi policijske glasnogovornice Andreje Lenard "trojica migranata su u obradi, jer još traje kriminalističko istraživanje u vezi zakonitosti njihovog ulaska i kretanja na području Republike Hrvatske", a prema saznanjima iz bolnice oni su pregledani i dobrog su zdravlja.

(Hina)