Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda u srijedu je zaključilo da Ivica Todorić može istražni zatvor zamijeniti jamčevinom od 7,5 milijuna kuna, doznaje se na sudu.

"Izvanraspravno vijeće preinačilo je odluku suca istrage i to u dijelu koji se odnosi na jamstvo. Izvanraspravno vijeće smatra da se i jamstvom, uz odgovarajuće mjere opreza, može polučiti ista svrha kao i istražnim zatvorom", kazao je u četvrtak glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić.

Pojasnio je da je uz iznos od 7,5 milijuna kuna koje bi Todorić u gotovini trebao položiti na račun suda kako bi izbjegao daljnji istražni zatvor određene i mjere opreza, a to su zabrana napuštanja Zagreba i polaganje putovnice.

Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12-ero Agrokorovih menadžera te revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora. Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova što ih je investicijski fond Nexus Private Equity Partneri preko tvrtke Nexus ulaganja dao Agrokoru. (H)