Nakon što je policija prije nekoliko dana na parkiralištu u Zagrebu u hladnjači beogradskih registracija našla više od 90 kilograma marihuane, vukovarsko-srijemska policija je u četvrtak s djelatnicima carine na graničnom prijelazu Tovarnik pronašla još oko 280 kilograma marihuane u kamionu.

Jučer oko 1,50 sati na MCGP Tovarnik u teretnom vozilu srbijanskih registarskih oznaka, carinici su pronašli 364 paketa s oko 280 kg marihuane. Kamionom je upravljao 25-godišnji državljanin Srbije.

Djelatnici carinske mobilne jedinice i policije pregledom su utvrdili sumnju da se u krovu prikolice-hladnjače nalaze preinake koje upućuju da se u krovnom prostoru nalaze paketi s drogom marihuanom.

Po nalogu Županijskog suda u Vukovaru obavljena je pretraga teretnog vozila i prikolice. U krovu hladnjače pronađeno je 364 paketa s oko 280 kg droge marihuana.

Vozača su uz kaznenu prijavu predali državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinitelj kaznenog djela 'Počinjenje kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruživanja' u svezi kaznenog djela 'Neovlaštena proizvodnja i promet drogama'. (iPress)