Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje te je utvrdila sumnju da su petorica maloljetnih počinitelja i dvojica 19-godišnjaka počinili kazneno djelo teška tjelesna ozljeda.

Naime, njih se sumnjiči da su 15. listopada oko 20 sati, na parkiralištu u Ulici Ljudevita Posavskog u Puli, nakon što je 40-godišnjak sjekirom napao i ozlijedio 53-godišnjaka, fizički nasrnuli na 40-godišnjaka, oduzeli mu sjekiru i zadali mu više udaraca u glavu, pri čemu su ga teško ozlijedili.

Protiv osumnjičenih mladića podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

40-godišnjak kazneno prijavljen zbog ubojstva u pokušaju

Podsjetimo, ranije je pulska policija propćila kako 40-godišnjeg hrvatskog državljanina sumnjiči da je počinio kaznena djela ubojstvo (u pokušaju) i tjelesna ozljeda.

Muškarca se sumnjiči da je 15. listopada oko 19.50 sati, na parkiralištu u Ulici Ljudevita Posavskog u Puli, fizički napao maloljetnog hrvatskog državljanina koji je prolazio pored njegovog vozila.

Budući da je 40-godišnjak u jednom trenutku izvadio sjekiru, mladić je pobjegao prema obližnjem parku, gdje je zatekao dvojicu 19-godišnjaka i petoricu maloljetnika. Mladići su tada zatražili pomoć od 53-godišnjeg muškarca, no 40-godišnji počinitelj se verbalno sukobio i s njim, a potom ga je udario sjekirom u glavu.

Kako bi spriječili daljnji napad na 53-godišnjaka, mladići su počeli udarati počinitelja te su mu oduzeli sjekiru.

Protiv osumnjičenog (40) se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

(iPress)