Djelatnici Odjela kriminaliteta droga PU istarske proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da su dvojica 45-godišnjih hrvatskih državljana počinila kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama, a da je jedan od njih počinio i kazneno djelo omogućavanje trošenja droga.

Naime, 17. listopada oko 17.30 sati, policijski službenici su prilikom izlaska iz tunela Učka zaustavili automobil VW Polo, pulske registarske oznake, u kojem su se nalazila dvojica 45-godišnjaka.

Zbog sumnje da muškarci posjeduju drogu namijenjenu daljnjoj preprodaji, policijski službenici su temeljem naloga nadležnog suda obavili pretrage osoba i vozila, prilikom čega su pronašli vrećice s ukupno 104.1 grama heroina i 21.5 grama kokaina, više SIM kartica, vrećice i novac za koji se pretpostavlja da potječe od počinjenja kaznenog djela.

Pronađeni predmeti su oduzeti, a policijski službenici su utvrdili kako je jedan od muškaraca počinio i kazneno djelo omogućavanje trošenja droga.

Osumnjičeni su po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 18. listopada u poslijepodnevnim satima, privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske. (iPress)