Nakon što je Policijska postaja Rovinj podnijela posebno izvješće protiv hrvatskog državljanina (1963.), Općinsko državno odvjetništvo u Puli je 7. listopada 2018. provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika i donijelo rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protupravnog oduzimanja slobode, kaznenog djela prijetnje, kaznenog djela iznude u pokušaju, kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju i kaznenog djela neovlaštenog slikovnog snimanja.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 31. kolovoza 2018. u svojoj kući u blizini Kanfanara, u cilju da uplaši, ustraši i uznemiri oštećenika, neosnovano se imovinski okoristi, te da ga teško tjelesno ozlijedi, onesvijestio ga udarcem šalicom u glavu i zatim vezao "lisicama".

Kad je oštećenik došao k svijesti, osnovano se sumnja da ga je okrivljenik udario bejzbol palicom po glavi i time ga ponovno onesvijestio, a nakon što je oštećenik došao k svijesti, udario ga je šakom i odvukao izvan kuće gdje ga je nastavio udarati bejzbol palicom uz prijetnje usmrćenjem te zatražio isplatu deset tisuća eura.

Nakon toga je pustio oštećenika, no mobitelom ga je, zajedno s još jednom osobom, slikao tijekom opisanog postupanja. Osnovano se sumnja i da je od 31. kolovoza 2018. do 5. listopada 2018. putem drugih osoba prijetio oštećeniku, kao i da je 5. listopada 2018. putem druge osobe prijetio oštećeniku, a ujedno i toj osobi prijetio usmrćenjem. Oštećenik mu nije isplatio traženi novac već je o svemu izvijestio policiju.

Protiv okrivljenika je podnesen prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela koji je sudac istrage rješenjem prihvatio.

(iPress)