Policija je jutros oko 3.45 sati zaprimila dojavu o eksploziji bankomata u Taru. U događaju nitko nije ozlijeđen.

Policijski službenici na mjestu događaja obavljaju očevid te intenzivno tragaju za nepoznatim počiniteljima, kratko je izvijestila istarska policija.

Eksplozivnom smjesom dignut je u zrak Addikov bankomat smješten u sklopu trgovačkog centra Tommy, a uslijed detonacije oštećen je i susjedni bankomat IKB-a, te od djela krhotina, i druga dva, onaj HPB-a i PBZ-a.

Kako neslužbeno saznaje 24sata, dan ranije upravo je Addikov bankomat napunjen svježim novčanicama, pa je za pretpostaviti kako su lopovi znali za tu informaciju, a u njemu je moglo biti čak 500 tisuća kuna.

Policija je tijekom očevida koji je trajao više sati zaista detaljno pregledavala svaki, pa i najmanji komadić koji bi mogao se izuzeti kao dokaz u pronalasku drskih razbojnika. Pregledavane su sve nadzorne snimke kamera, tražili se otisci prstiju, pa čak pregledavali i opušci cigareta bačeni po parkiralištu. No obzirom na viđeno, izgleda da se radilo o profesionalcima kojima će teško ući se u trag.

Inače, od 2017. godine učestale su pljačke bankomata u Istri i to eksplozijom.  Tako je u Taru eksplodirao bankomat u Ulici Brajde 5. svibnja 2017. oko 3 sata, a još pljački eksplozija bankomata bilo je u Tinjanu, mjestu Kovači u Kaštelir-Labincima, u Pazinu, u Červar Portu, u Rovinju...

(iPress/foto arhiva)