Očevidom prometne nesreće koja se dogodila rano ujutro u subotu utvrđeno je da je do nesreće, u kojoj je poginuo 23-godišnjak, došlo kada je osobnim automobilom koji je sletio na oranicu upravljao 18-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,78 promila koji je i uhićen, priopćila je Policijska uprava (PU) koprivničko-križevačka.

Kako navode iz policije, prometna nesreća dogodila se oko 3 sata u subotu ujutro kada je vozač, rođen 2000., upravljajući osobnim automobilom Ford zagrebačkih registracijskih oznaka državnom cestom broj 2 između Kladara i Kloštra Podravskoga, zbog nepropisnoga kretanja vozilom sletio na oranicu, udario u prilazni most i prevrnuo se.

Od ozljeda na mjestu događaja preminuo je putnik rođen 1995., a vozač i dvojica putnika rođeni 2000. lakše su ozlijeđeni.

Vozač je bio pod utjecajem alkohola od 1,78 promila i uhićen je.

U priopćenju se ne navode ostale okolnosti nesreće, ali mediji pišu da je smrtno stradali 23-godišnjak Davor G. iz Virja, dok identitet vozača, osim da je iz Kalinovca, nije objavljen. Kako javlja Podravski.hr, dva 18-godišnjaka koji su bili u vozilu u trenutku nesreće lakše su ozlijeđena i odmah su prevezena u koprivničku bolnicu. Vozač je također lakše ozlijeđen, a njemu nije bila potrebna liječnička pomoć.  

(Hina/iPress)