U teškoj prometnoj nesreći noćas je na Istarskom ipsilonu poginuo je 41-godišnji vozač 'Peugeota' pulskih oznaka. Peugeot se od siline udarca prevrnuo na bok a žena i dijete su, nakon što su izvučeni iz automobila, prevezeni u riječku bolnicu.

Nesreću je skrivila 36-godišnjakinja koja je pod utjecajem alkohola od 1.81 promila, upravljala automobilom Peugeot, riječke registarske oznake, dionicom autoceste Nova Vas - Višnjan u suprotnom smjeru.

U nepreglednom zavoju, vozačica je bočnim lijevim ogledalom udarila u bočno lijevo odgledalo automobila Škoda, slovenske registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 31-godišnji slovenski državljanin, a potom je nastavila vožnju u suprotnom smjeru prema mostu Mirna, nakon čega je prednjim dijelom vozila udarila u zaštitnu ogradu, koja razdvaja istočni kolnički trak od zapadnog.

Automobil se odbio od ograde i prednjim dijelom udario u Peugeot, pulske registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 41-godišnjak, a od siline udarce, vozilo pulskih registarskih oznaka prevrnulo se na bočnu stranu, dok je vozilo riječke registarske oznake udarilo u zaštitnu ogradu.

 Na mjestu nesreće intervenirali su djelatnici Hitne pomoći iz Poreča i Umaga, policija i ekipa Bina Istre. (iPress/foto 24sata)