Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te je zaplijenila oko 150 kilograma razne droge, doznaje se u petak iz Zagrebačke policijske uprave.

Policijski službenici jučer su uhitili 33-godišnjaka za kojeg su, istraživanjem i temeljem prikupljenih saznanja, saznali da se bavi preprodajom marihuane, kokaina i heroina te da na zapadnom području Zagreba posjeduje nekoliko garaža u kojima skriva drogu. Policija ga je uhitila u podzemnoj garaži pored osobnog automobila Opel Astre zagrebačkih registarskih oznaka.

Osumnjičeni je odveden na kriminalističko istraživanje u službene prostorije, a temeljem sudskog naloga pretraženi su osobni automobili i prostorije koje je koristio. U njima je policija pronašla oko 147 kilograma marihuane pakirane u 135 paketa, 815 grama kokaina pakiranog u 12 paketa, 1.737 grama amfetamina pakiranog u dva paketa te 456 komada tableta MDMA ili extasy pakiranih u pet PE vrećica. Također, pronađeno je i oko 130 grama materije nepoznatog kemijskog sastava, najvjerojatnije paracetamola (supstanca za miješanje za povećanje količine), oko 22.000 kuna, četiri mobitela, aparat za vakumiranje, uređaj za otvaranje brava te oko 9.5 grama hašiša.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija je osumnjičenog predala pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu dostavila Općinskom državnom odvjetništvu.

(Hina)