Tijekom jučerašnjeg dana, istarska policija zaprimila je četiri prijave građana i turista da su im otuđeni bicikli.

U srijedu, 18. srpnja u poslijepodnevnim satima, nepoznati je počinitelj iz dvorišta kuće u Ulici 1. Maja u Vodnjanu otuđio crni bicikl nepoznate marke, čime je 49-godišnjaka oštetio za više stotina kuna.

U noći sa 18. na 19. srpnja, u kampu u Medulinu, nepoznati počinitelj otuđio je crveni bicikl Scott, čime je 48-godišnjeg slovenskog državljanina oštetio za više tisuća kuna. Iste noći bicikl je otuđen i 46-godišnjem austrijskom državljaninu u kampu na području Fažane, a nepoznati počinitelj otuđio je sivi bicikl Genesis, vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Posljednja krađa zabilježena je na području Umaga, gdje je nepoznati počinitelj u noći sa 18. na 19. srpnja, otuđio crno-zeleni bicikl Focus, čime je 50-godišnjeg državljanina Danske oštetio za više tisuća kuna.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima.

Poreč: Prijavljena za krađu

Porečka je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakinjom te je utvrdila sumnju da je počinila kazneno djelo krađa.

Ženu se sumnjiči da je u noći s 25. na 26. lipnja, na Trgu pod Hrastom u Červar Portu, iz stana otuđila novčanik s novcem, osobnim ispravama i bankovnim karticama, čime je oštetila 26-godišnju hrvatsku državljanku za nekoliko tisuća kuna.

Protiv osumnjičene se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava u redovnom postupku. (iPress)