Na području Pule jučer su se dogodile dvije prometne nesreće, u kojima su ozlijeđena djeca u svojstvu pješaka. Prva nesreća dogodila se oko 9.55 sati, u Ulici 119. brigade, kada je 40-godišnjak upravljao automobilom Suzuki, pulske registarske oznake te se pješačkom prijelazu nije približavao dovoljnom sigurnosnom brzinom da se može pravovremeno zaustaviti, radi čega je udario u dijete, koje je od siline udarca palo na kolnik.

Ozlijeđenom djetetu pružena je pomoć u OB Pula, gdje je zadržano na liječenju. Protiv vozača automobila podnosi se kaznena prijava zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Druga prometna nesreća dogodila se oko 16.35 sati u Flacijusovoj ulici, kada je 41-godišnja austrijska državljanka upravljala automobilom Opel, austrijske registarske oznake te se pješačkom prijelazu nije približavala dovoljnom sigurnosnom brzinom da se može pravovremeno zaustaviti, radi čega je udarila u dijete, talijanskog državljanina.

Dijete je zbog zadobivenih ozljeda prevezeno u pulsku bolnicu, gdje je utvrđeno kako je lakše ozlijeđeno. Protiv vozačice se zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnosi optužni prijedlog.

(iPress)