Buzetska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 56-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Naime, 9. lipnja oko 3.10 sati, policijski službenici su na županijskoj cesti 5012, kod mjesta Vodice na području općine Lanišće, zaustavili kombi vozilo Opel Vivaro, riječke registarske oznake, kojim je upravljao 56-godišnji hrvatski državljanin.

U vozilu se nalazilo još deset osoba, osam državljana Afganistana i dvoje državljana Pakistana, za koje je utvrđeno da u Hrvatskoj borave nezakonito te da su imali namjeru nezakonito prijeći državnu granicu sa Slovenijom i otići u Italiju, a u čemu im je za novčanu naknadu pomagao 56-godišnjak.

Protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, a strani državljani prevezeni su do PU vukovarsko-srijemske radi nastavka provođenja kriminalističkog istraživanja, izvijestzila je PU istarska. (iPress)