Policija traga za nepoznatim počiniteljem, koji je 6. lipnja oko 20.50 sati, u Turističkoj ulici u Poreču, prišao 18-godišnjaku te je od njega zatražio da mu preda novac. Nakon što mu je mladić odbio dati novac, počinitelj ga je udario u glavu i pobjegao.

Ozlijeđenom mladiću pružena je pomoć u OB Pula, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen.

Krađa novca i nakita u Umagu

Jučer tijekom dana, u Ulici Viktora Cara Emina u Umagu, nepoznati je počinitelj iz kuće otuđio novac, nakit i druge predmete, čime je oštetio 36-godišnjakinju za nekoliko desetaka tisuća kuna. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem.

Rovinjska policija prijavila 18-godišnjaka zbog više kaznenih djela

Rovinjska je policija dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 18-godišnji hrvatski državljanin počinio dva kaznena djela teška krađa, jedno kazneno djelo krađe i jedno kazneno djelo računalne prijevare.

Mladića se sumnjiči da se, zajedno s već ranije prijavljenim 24-godišnjakom, 14. siječnja u poslijepodnevnim satima, u Ulici Pećine u Rovinju, popeo kroz prozor i otuđio torbicu s novčanikom, bankovnim karticama i dokumentima, nakon čega je na bankomatima podizao novac, čime je 45-godišnjakinju oštetio za više tisuća kuna. Potom je, također s 24-godišnjakom, u noći s 23. na 24. veljače, u Ulici Campolongo, iz teretnog vozila otuđio razni alat, čime je pravna osoba iz Bala oštećena više tisuća kuna. Posljednje kazneno djelo za koje ga se tereti, 18-godišnjak je počinio u razdoblju od 12. do 16. ožujka, kada je nasilno ušao u stan u Bregovitoj ulici i otuđio televizor, čime je 73-godišnjakinju oštetio za više stotina kuna.

Protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku. (iPress)