Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i pronašla počinitelje koji su na području Valbandona otuđili drvene stolove i stolice. Naime, kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su 35-godišnjak i 31-godišnjak počinili kazneno djelo teška krađa, odnosno da su u razdoblju od 2. do 17. svibnja provalili u pomoćni objekt u Ulici Pineta i otuđili 33 stolice, 20 klupa i sedam stolova, čime su 54-godišnjeg vlasnika oštetili za nekoliko desetaka tisuća kuna.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, od počinitelja je oduzet dio predmete koji su otuđili, dok je veći dio stolica, klupa i stolova pronađen na zemljištu, u vlasništvu 41-godišnjaka, kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo prikrivanja. Prilikom pretrage zemljišta, osumnjičeni je kod sebe imao i 19.5 grama marihuane te se protiv njega, radi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, podnosi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Pronađeni predmeti vraćeni su vlasniku, a 35-godišnjak i 31-godišnjak su po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 18. i 19. svibnja, privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske, dok se protiv 41-godišnjaka kaznena prijava podnosi u redovnom postupku. (iPress)