U prometnoj nesreći, koja se dogodila jučer oko 20 sati, na državnoj cesti 48 (Baderna-Pazin) kod Tinjana, ozlijeđene su tri osobe.

Nesreća se dogodila kada je 32-godišnja državljanka Bosne i Hercegovine upravljala automobilom Daewoo, riječke registarske oznake, u smjeru Pazina te je dolaskom do zavoja, djelomično prešla na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera.

U tom je trenutku iz suprotnog smjera naišao automobil Toyota, pulske registarske oznake, kojim je upravljao 28-godišnjak, a koji je izbjegavajući direktni frontalni sudar, skrenuo u lijevo te se sudario s Daewoom.

U nesreći su ozlijeđeni 32-godišnja vozačica i njeni suputnici, 35-godišnji rumunjski državljanin i maloljetni državljanin Bosne i Hercegovine. Vozačica je prevezena u riječku bolnicu, gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđena, a teže ozlijede zadobili su i njeni suputnici, kojima je pomoć pružena u pulskoj bolnici.

Protiv vozačice se podnosi kaznena prijava radi sumnje da je počinila kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu. (Hina)