Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje i pronašla muškarca koji je u posljednja dva mjeseca provaljivao u objekte na području Pule. Za šest kaznenih djela teške krađe i za jedno kazneno djelo krađe sumnjiči se 23-godišnji hrvatski državljanin, koji je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, danas u jutarnjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Mladića se sumnjiči da je u četiri navrata, iz sobe i mobilnih kućica u sklopu hostela u Puli, otuđio razne predmete i tako oštetio goste za nekoliko desetaka tisuća kuna. Osumnjičeni se 27. travnja u ranim jutarnjim satima, dok su 20-godišnji rumunjski državljanin i dvojica belgijskih državljana u dobi od 20 i 21 godinu spavali, ušuljao u sobu i otuđio mobitele, kameru, zvučnik i novac. Potom je 1. svibnja tijekom dana, kroz prozor kupaonice, ušao u mobilnu kućicu i otuđio razni nakit na štetu 42-godišnje hrvatske državljanke. Posljednje dvije teške krađe, nakon kojih je i zatečen u blizini, počinio je 16. svibnja oko 15 sati. Tada je provalio u jednu mobilnu kućicu te je iz nje na štetu tri maloljetne austrijske državljanke otuđio novac, nakit, kameru i punjač za mobitel, dok je u drugu kućicu ponovno ušao kroz prozor kupaone i na štetu tri maloljetna austrijska državljana otuđio parfeme i druge predmete.

Nadalje, policija sumnjiči 23-godišnjaka da je u razdoblju od 16. do 18. ožujka, u hodniku bolnice u Negrijevoj ulici u Puli, provalio u aparat za napitke te otuđio novac i nekoliko boca pića, čime je pravnu osobu iz Buzeta oštetio za nekoliko tisuća kuna. U Pješčanoj Uvali, osumnjičeni je u noći sa 7. na 8. svibnja, provalio u metalni kontejner, iz kojeg je otuđio bicikl, razne alate i druge predmete, čime je 59-godišnjeg vlasnika oštetio za više stotina kuna.

Kazneno djelo krađe, za koje ga se tereti, 23-godišnjak je počinio u razdoblju od 4. do 6. svibnja, kada je ispred zgrade u Marianijevoj ulici otuđio moped Piaggio, pulske registarske oznake, čime je 32-godišnju vlasnicu oštetio za više tisuća kuna.

Osumnjičeni 23-godišnjak je jutros, uz kaznenu prijavu, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske. (iPress)