Općinsko državno odvjetništvo u Puli podiglo je pred Općinskim sudom u Puli optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1946.) zbog počinjenja jednog kaznenog djela nasilja u obitelji iz čl. 179. a. Kaznenog zakona, dva kaznena djela povrede djetetovih prava iz čl. 177. st. 2. KZ-a i dva kaznena djela tjelesne ozljede iz čl. 117. st. 2. KZ-a. (14. 5. 2018.)

Optužnicom se okrivljenika (72) tereti da je od 2006. do 26. studenog 2017. u Rovinju, pristajući da svojim ponašanjem negativno utječe na pravilan psihofizički odgoj i razvoj svojih maloljetnih sinova te u nakani da svoju izvanbračnu suprugu odnosno majku dvojice dječaka ponizi i zastraši, u prisutnosti djece učestalo ju vrijeđao, fizički napadao, udarao je rukama i šamarao, pljuvao po njoj, a sinove učestalo udarao rukama po licu i remenom po tijelu.

Tereti ga se da ju je 16. kolovoza 2017. vrijeđao u prisutnosti djece te ju udarao rukama, nogama i glavom, a u jednom se trenutku umiješao jedan od sinova, kojeg je okrivljenik udario po licu i ozlijedio ga. Tereti ga se i da je 24. rujna 2017. u Puli, udario nekoliko puta šakom sina u tijelo te bio izrazito nasilan prema njemu, kao i da je 26. studenog 2017. svog malodobnog sina u više navrata udario otvorenim dlanom po licu te bio nasilan prema izvanbračnoj supruzi i čupao je za kosu, a kad je ona htjela mobitelom pozvati policiju i s prozora dozivala pomoć, uhvatio ju je za ruku i zavrnuo joj prst ruke, a potom ju je nogama počeo udarati po nogama, vukao je od prozora, rukama je udarao po tijelu i glavi, nanijevši joj tjelesne ozljede.

U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (iPress).