Tijekom proteklog vikenda na području PU istarske evidentirano je ukupno 20 prometnih nesreća i to jedna prometna nesreća s poginulom osobom, sedam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 12 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama stradalo je devet osoba, od kojih je jedna osoba smrtno stradala, četiri osobe zadobile su teške tjelesne ozljede, a četiri osobe lakše ozljede.

Alkohol kao uzrok evidentiran je u 2 prometne nesreće. Nepropisna brzina kao greška evidentirana je ukupno u 5 prometnih nesreća.

Tijekom vikenda kontrolirana su ukupno 689 vozača, odnosno vozila, a iz prometa je isključeno 32 vozača i 6 vozila.

Tako je protekle subote oko 23 sata, 23-godišnji vozač upravljao je automobilom Alfa, pulske registarske oznake, kolnikom ulice Verudela, na mjestu gdje je ograničenje brzine 50 km/h, brzinom od 138 km /h.

Zbog počinjenog prekršaja prekoračenja dopuštene brzine, vozaču je izdan obavezni prekršajni nalog i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

Ranije istoga dana oko 15.15 sati na kolniku Ulice Orbanin u Puli, policijski službenici su kontrolirali 53-godišnjaka koji je pod utjecajem od 1,67 g/kg upravljao mopedom Peugeot, pulske registarske oznake, bez korištenja zaštitne kacige, te u vrijeme dok mu je vozačka dozvola privremeno oduzeta.

Zbog počinjenih prekršaja vozaču je izdan prekršajni nalog  te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom  u trajanju od 6 mjeseci. Vozač je isključen iz prometa i zadržan u prostorijama policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

(iPress)