Policijski službenici pulske prometne i bujske policije su zbog upravljanja pod utjecajem alkohola prekršajno sankcionirali dva muškarca.

Djelatnici Postaje prometne policije Pula-Pola su 8. svibnja oko 18,40 sati, na kolniku Željezničke ulice u Puli, zatekli 57-godišnjaka koji je upravljao automobilom VW Passat, pulske registarske oznake, pod utjecajem alkohola od 2,03 g/kg i za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja vozilima „B“ kategorije. Kako je postojala vjerojatnost da će 57-godišnjak nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv njega se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Istog dana oko 14,30 sati bujski policajci su u mjestu Martinčići kraj Grožnjana zatekli 47-godišnjaka koji je pod vidnim utjecajem alkohola i za vrijeme dok mu je istekla važnost vozačke dozvole te izrečena zabrana upravljanja vozilima „B“ kategorije upravljao automobilom VW Golf, pulske registarske oznake. Vozač je odbio alkotestiranje te je isključen iz prometa i doveden u prostorije policijske postaje. Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv 20-godišnjaka podnosi se optužni prijedlog.

Upozorenje vozačima:

Čak i manje količine alkohola otežavaju percepciju i usporavaju reakcije vozača. Istovremeno povećavaju njihovo samopouzdanje te oni postaju slobodniji i skloniji kršenju prometnih propisa. Policijska uprava istarska ponovno upozorava vozače da ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola te savjetuje vozače koji su konzumirali ili planiraju konzumirati alkohol:

· ako ste u društvu, unaprijed odredite tko će upravljati vozilom i ta osoba neka ne konzumira alkohol,

· ostavite automobil parkiran na propisan način i pješačite,

· koristite javni prijevoz ili usluge taxi prijevoza,

· zamolite nekog trijeznog da vas odveze ili pozovite nekoga da dođe po vas,

· ostanite prespavati do prestanka djelovanja alkohola (pripazite jer ako ste više popili, alkohol ćete imati u organizmu i sljedeće jutro). (iPress)