Koordinirana potražna akcija za stranim roniocem u riječkom akvatoriju pokrenuta je danas rano poslije podne slijedom dojave o njegovom nestanku sa pozicije organiziranog amaterskog ronjenja. Podmorsko traganje večeras je prekinuto i nastavit će se sutra ujutro.

Temeljem Izvještaja Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka), potražno spasilačka akcija pokrenuta je jučer, 8. svibnja u 12.43 h, slijedom zaprimljene dojave (posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC 112 Rijeka) o nestanku ronioca P.C. (rođen 1961. godine), državljanin Republike Slovačke, a u koordiniranu potragu Središnjica je uključila službenike Lučke kapetanije Rijeka, Lučke ispostave Krk i Pomorske policije Rijeka.

Potraga se provodi u Creškom arhipelagu, u području između otoka Cres i Plavnik, obzirom na poziciju organiziranog ronjenja te smjerove morskih struja, a tijekom dana u podmorsku potragu za nestalim angažirani su i pripadnici specijalne policijske ronilačke skupine.

Prema prikupljenim podatcima u okviru očevida, koji provode službenici Lučke kapetanije Rijeka u suradnji sa službenicima Pomorske policije Rijeka, nestali ronilac sudjelovao je u ronilačkoj skupini sa bocama kapaciteta 50 minuta. Prema svjedočenju I.K., državljanin Republike Hrvatske te ujedno voditelj ronilačke ture, zaroni su obavljani u skupinama od po dvoje ronilaca na južnoj strani otočića Plavnik, a ronjenje je organizirao privatni ronilački klub registriran u Republici Hrvatskoj.

Površinska i podmorska potraga privremeno je obustavljena jučer u 18.30 h zbog sumraka a nastavlja se danasa u svitanje, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i veza. (iPress)