Gospođa Finka Šimić iz Vodnjana koja je u petak navečer nestala na području Pule, pronađena je u Beču. Žrtva je iznude i prevare organiziranog kriminala u RH. Prešla je put od Pule za Beč , London , Beč , Zagreb i sada je na putu za doma, javlja Vodnjanski đir.

Finka Šimić iz Vodnjana nestala je u petak od kada joj se gubi svaki trag. 

Njena kćer Biljana Balde u kratkoj poruci napisala je kako već tri dana proživljava agoniju jer institucija kao žto je MUP nema modernu tehnologiju i opremu da stane na kraj organiziranom kriminalu iz Engleske, odnosno pozivu s londonskog broja, a oni već godinama uspješno pljačkaju umirovljenike RH.

- Mami sam uvijek pričala i čitala slučajeve još od 2015. godine. Nazovu umirovljenike, dobro ih sipitaju i uvjere da netko od njihove obitelji treba financijsku pomoć zbog različitih komplikacija. Gotovo je uvijek riječ o 9980 kuna koje će im navodno netko vratititi ukoliko dođu na dogovorenu adresu, obično u drugom gradu. Poslije se traže i veće svote.

O tome se ne piše, niti se našao neki stručni tim da educira populaciju o kriminalnim radnjama koje se godinama događaju, gotovo svakog tjedna, pojašnjava Biljana. 

(iPress)