U prometnoj nesreći, koja se jučer oko 11.45 sati dogodila u tunelu Učka, lakše su ozlijeđene dvije osobe. Nesreća se dogodila kada je 46-godišnjak upravljao automobilom Ford, riječke registarske oznake, kolnikom brze ceste B-8 u pravcu Pule.

Vozač nije držao potrebiti razmak tako da je prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio automobila Citroen, pulske registarske oznake, kojim je upravljala 24-godišnjakinja, a koja je usporila kako bi izbjegla nalet na dio ventilacijskog sustava, koji je neposredno prije pao na kolnik.

U nesreći su lakše ozlijeđeni vozač Forda i njegov 36-godišnji suputnik. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vozaču Forda izdat će se prekršajni nalog.

Po podatcima Bina Istre, u prometnoj nesreći sudjelovala su dva osobna automobila koja su se kretala iz smjera Rijeke prema Istri. Nesreća se dogodila kad je vozačica, nastojeći izbjeći udarac u zaštitni dio koji je pao s ventilatora, zakočila i zaustavila automobil koji je, zbog nepoštovanja razmaka, udario automobil koji se kretao iza njega.

Sigurnosne službe Bina Istre odmah su zatvorile promet kroz tunel Učku te poslale svoje ekipe na intervenciju. U prometnoj nesreći nitko nije ozlijeđen, a učinjena je šteta na ta dva vozila, navode iz Bina Istre i dodaju kako policija, nakon očevida, detaljnije utvrđuje okolnosti u kojima se ona dogodila.

"Ne zna se je li dio opreme pao zbog teretnog vozila koje je zakvačilo ventilator ili zbog tehničkih razloga", ističu u Bina Istri i dodaju kako se u tunelu dosad nije dogodilo ništa slično.

"Sustav ventilacije dio je ključne opreme tunela Učke koji se redovito održava, a ispravnost opreme provjerava se i potvrđuje u skladu s pravilima specijaliziranih agencija. Zadnja provjera sustava ventilacije bila je 23. ožujka ove godine", priopćili su iz Bina Istre.

(iPress)