Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 37-godišnjak počinio kaznena djela prijetnja i oštećenje tuđe stvari, a da je 34-godišnjak počinio kaznena djela prijetnja, tjelesna ozljeda, krađa te kaznena djela iz domene kaznenopravne zaštite djece.

Naime, 3. travnja oko 15.50 sati, na parkiralištu u Ulici Jurja Žakna u Puli, 34-godišnjak je pred djetetom vrijeđao 36-godišnjakinju i fizički je napao, pri čemu je žena zadobila površinske ozljede. Nakon toga, došlo je do fizičkog sukoba 34-godišnjaka i 37-godišnjaka. Obojica muškaraca prijetila su jedan drugome smrću, pri čemu je 37-godišnjak nekoliko puta udario mlađeg muškarca palicom, dok je mlađi muškarac imao nož i zamahivao njime prema starijem muškarcu. Prilikom sukoba, 37-godišnjak je palicom i nogom više puta udario u automobil Peugeot, u vlasništvu 34-godišnjaka te su na vozilu nastala oštećenja.

Nadalje, kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 34-godišnjak počinio kaznena djela iz kaznenopravne zaštite djece, kao i da je u noći s 31. siječnja na 1. veljače, na spomenutom parkiralištu, iz vozila otuđio podmetače, dokumente od vozila i druge predmete, čime je 36-godišnjakinju oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Osumnjičeni su po dovršetku kriminalističkog istraživanja, jučer u predvečernjim satima, privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske. (iPress)