Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da su četvorica državljana Bosne i Hercegovine, dvojica 31-godišnjaka, 54-godišnjak i 28-godišnjak, počinila kazneno djelo protupravna naplata. Muškarce se sumnjiči da su 2. travnja oko 17.15 sati, u Ulici Kapovica u Medulinu, zbog novčanog duga oštetili fasadu 41-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine te su mu uz prijetnju otuđili nekoliko tisuća kuna.

Osim za protupravnu naplatu, policija sumnjiči 28-godišnjaka da je počinio i tri kaznena djela prijevare. Muškarca se sumnjiči da je od 1. lipnja do 1. srpnja prošle godine, boravio u hostelu u Puli te je 39-godišnjeg vlasnika doveo u zabludu da će platiti troškove boravka za sebe i svoje djelatnike, a što nije učinio te je time vlasnika hostela oštetio za više tisuća kuna.

U razdoblju od 22. svibnja do 25. kolovoza prošle godine, doveo je u zabludu 38-godišnjaka da će mu obaviti građevinske radove na kući u Kašićevoj ulici, za što je dobio više tisuća kuna, dok građevinske radove nije obavio. Posljednje kazneno djelo prijevare, 28-godišnjak je počinio na štetu 52-godišnjeg državljanina Srbije, koji je za njega radio od 10. lipnja do 10. kolovoza prošle godine. Osumnjičeni mu je obećao ishodovati radnu dozvolu i isplatiti novac za obavljeni posao, a što nije učinio, čime je 52-godišnjaka oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Osumnjičeni su po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 3. travnja u poslijepodnevnim satima, privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske. (iPress)