Bujska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 41-godišnji slovenski državljanin počinio kazneno djelo protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Naime, 17. ožujka oko 18.10 sati, policijski službenici su u mjestu Marušići kod Buja, zaustavili automobil Audi, slovenske registarske oznake, kojim je upravljao 41-godišnji slovenski državljanin. U vozilu su se nalazila četvorica turskih državljana, dvojica 19-godišnjaka, 20-godišnjak i 41-godišnjak, za koje je utvrđeno da u Republici Hrvatskoj borave nezakonito te da su pokušali nezakonito prijeći državnu granicu s Republikom Slovenijom, a u tom im je za novčanu naknadu pomagao slovenski državljanin.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 18. ožujka u večernjim satima, osumnjičeni 41-godišnjak je priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske. Turskim državljanima su, radi počinjenja prekršaja iz Zakona o strancima, izdana rešenja o protjerivanju i određen im je rok za napuštanje Republike Hrvatske. (iPress)