Najveća utvrđena koncentracija alkohola utvrđena je u subotu oko 21,20 sati u Ulici Trg na mostu u Puli, kada je 52-godišnji vozač, pod utjecajem alkohola od 2,23 g/kg, upravljao automobilom Renault. Vozač je isključen iz prometa,određen mu je smještaj u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te mu je izdan Prekršajni nalog, izrečena novčana kazna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom 'B' kategorije.

Tijekom proteklog vikenda na području Istre evidentirano je ukupno osam prometnih nesreća i to jedna prometna nesreća s poginulom osobom i sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u Labin, jedna je osoba smrtno stradala.

Alkohol kao uzrok evidentiran je u jednoj prometnoj nesreći, dok je nepropisna ili neprilagođena brzina kao greška, evidentirana je u 2 prometne nesreće.

Utvrđeno je 238 prekršaja, od kojih 58 nepropisna brzina, 35 vožnja pod utjecajem alkohola, 2 upravljanje vozilom pod utjecajem opojnih droga, 39 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 11 korištenje mobitela za vrijeme vožnje, 11 nepropisno pretjecanje, te 82 ostalih prekršaja.

Tijekom vikenda kontrolirano je ukupno 631 vozilo. Iz prometa je isključeno 45 vozača i 9 vozila. (iPress)