U prometnoj nesreći, koja se dogodila 2. ožujka oko 10 sati na Istarskom ipsilonu, na vijaduktu kod Lupoglava, ozlijeđene su tri osobe. Nesreća se dogodila kada je 35-godišnji vozač teretnog vozila Iveco, zagrebačke registarske oznake, dolaskom do vijadukta, u zavoju gdje su se izvodili radovi na cesti te se promet odvijao naizmjeničnim propuštanjem vozila, uslijed neprilagođene brzine, vozilom skrenuo na lijevu prometnu traku i bočnim ogledalom udario u bočni dio skupa vozila, priključnog vozila poluprikolice Schmitz, zagrebačke registarske oznake, koju je vukao tegljač Scania, zagrebačke registarske oznake, a kojim je iz suprotnog smjera upravljao 22-godišnjak.

Iveco se nakon toga nastavio nekontrolirano kretati te je naletio na prednji dio skupa vozila tegljača Man, zagrebačkih registarskih vozila, koji je vukao priključno vozilo poluprikolicu Fliegel, zagrebačke registarske oznake, a kojim je također iz suprotnog smjera upravljao 22-godišnji vozač te je s ciljem izbjegavanja prometne nesreće, sa skupom vozila skrenuo na lijevu prometnu traku, gdje je udario u automobil Audi, pulske registarske oznake, kojim je upravljao 54-godišnjak, a koji se nalazio zaustavljen u koloni vozila.

Zbog zadobivenih ozljeda, u riječku bolnicu prevezeni su 35-godišnji vozač i njegova 24-godišnja suputnica te 22-godišnji vozač tegljača Man. Oba vozača su lakše ozlijeđena, dok je djevojka zadobila teže ozljede. Protiv 35-godišnjaka se podnosi kaznena prijava radi sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu. (iPress)