Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 26-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo prisila prema službenoj osobi.

Naime, 2. ožujka od 20 do 21.30 sati, nakon završetka nogometne utakmice, skupina od tridesetak navijača domaće momčadi, uputila se sa stadiona prema Trgu Forum te su na putu, kao i na samom trgu, vikali i bacali razna pirotehnička sredstva. Nakon toga, uputili su se prema Areni, a potom Istarskom ulicom prema centru grada. Budući da su se kretali kolnikom Istarske ulice, policijski službenici izdali su im naredbu da se maknu s kolnika, što je većina i učinila.

Jedna muška osoba, za koju je naknadno utvrđeno da se radi o 26-godišnjaku, s obzirom da kod sebe nije imao osobne isprave, oglušila se o naredbu i pokušala proći pored policijskog službenika, pri čemu je došlo do fizičkog kontakta te su 26-godišnjak i policijski službenik pali na tlo.

 

Prema neslužbenim informacijama riječ je o nogometašu Istre 1961 Ivanu Zgrabliću, a prosvjed je bio motiviran teškom situacijom u Istri 1961 kojoj, u nemogućnosti pronalaska financijera, prijeti gašenje.

Zgrablić se tada istrgnuo i pobjegao prema centru grada, no uskoro su ga sustigli drugi policijski službenici, primijenili nad njim sredstva prisile i priveli ga u policijsku postaju. U događaju je lakše ozlijeđen policijski službenik koji je pokušao zaustaviti 26-gdišnjaka.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici, 26-godišnjaku je uručen prekršajni nalog, dok je radi sumnje da je počinio kazneno djelo, 4. ožujka u večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Policijski službenici zabilježili su video zapisom kretanje, paljenje baklji i drugih pirotehničkih sredstava te će pregledati snimke i poduzeti druge radnje u cilju utvrđivanja identiteta počinitelja prekršaja. (iPress)