Policijski službenici pulske prometne i rovinjske policije su zbog upravljanja pod utjecajem alkohola prekršajno sankcionirali dva muškarca.

Djelatnici Postaje prometne policije Pula-Pola su 22. veljače oko 23,50 sati, na Zlatićevom trgu u Puli, zatekli 21-godišnjaka koji je upravljao automobilom Peugeot, pulske registarske oznake, pod utjecajem alkohola od 1,05 g/kg i za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja vozilima „B“ kategorije. Kako je postojala vjerojatnost da će 21-godišnjak nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv njega se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Iste večeri oko 2,10 sati rovinjski policajci su u Istarskoj ulici u Rovinju zatekli 20-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,78 g/kg i vožnje neprilagođenom brzinom kretanja prouzročio prometnu nesreću u kojoj je nastala materijalna šteta. Nakon nesreće, vozač se udaljio, no ubrzo je pronađen i smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv 20-godišnjaka podnosi se optužni prijedlog.

- Čak i manje količine alkohola otežavaju percepciju i usporavaju reakcije vozača. Istovremeno povećavaju njihovo samopouzdanje te oni postaju slobodniji i skloniji kršenju prometnih propisa. Policijska uprava istarska ponovno upozorava vozače da ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola te savjetuje vozače koji su konzumirali ili planiraju konzumirati alkohol. (iPress)