Bujska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 41-godišnji slovenski državljanin počinio kazneno djelo protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Policijski službenici su 20. veljače oko 17.40 sati, u mjestu Ponteporton kod Grožnjana, zaustavili automobil Audi, slovenskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 41-godišnjak, dok su se kao putnici u vozilu nalazili trojica turskih državljana (39-godišnjak, 19-godišnjak i maloljetnik) i 31-godišnji državljanin Kosova. Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je kako je državljanin Slovenije na području Rijeke preuzeo turske državljane i državljanina Kosova te ih je za novčanu naknadu trebao prevesti do blizine državne granice sa Slovenijom, no u nezakonitom prelasku granice spriječili su ih policijski službenici.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo, 41-godišnjak je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 21. veljače u večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, dok su turskim državljanima i državljaninu Kosova izdani prekršajni nalozi radi počinjenja prekršaja iz Zakonika o Schengenskim granicama. (iPress)