Prodajni centar, odnosno izložbeni, proizvodni i skladišni prostor tvrtke Elgrad u Rijeci u potpunosti je izgorio u požaru u petak navečer, šteta je ogromna, a uzrok će se naknadno utvrditi.

Očevid će, doznaje se, početi najranije u subotu poslijepodne, a možda i u nedjelju, nakon što vatrogasci dovrše svoj posao i bude moguće pristupiti opožarenom prostoru u Škurinjskoj cesti.

Veliki požar izbio je u petak navečer u izložbenom, proizvodnom i skladišnom prostoru tvrtke Elgrad u Škurinjskoj cesti u Rijeci. 

Ozlijeđenih nema. Tijekom noći je požar lokaliziran, a vatrogasci su do jutra ostali na požarištu.

Gašenje je vatrogascima otežavala činjenica da u blizini nema hidranata pa su vodu dovlačili u cisternama.

Elgrad je tvrtka koja se bavi proizvodnjom i konfekcioniranjem namještaja od oplemenjene iverice te su skladište i izložbeni dio prodajnog centra bili puni lako gorivog materijala kojeg je zahvatila vatra.

Prema neslužbenim informacijama, proširio se i na susjedna skladišta a čule se se i detonacije nakon što je požar zahvatio plinske boce. Prva dojava o požaru primljena je u 21,20 sati, nakon čega su vatrogasci žurno stigli na požarište.

Prodajni centar Elgrada okružen je skladištima i trgovačkim prostorima, a u blizini je i veliki trgovački centar Konzuma.

Više informacija o uzrocima i šteti očekuje se tijekom dana. (H/iPress)