U petak, 9. veljače oko 18.45 sati, u Puli se dogodila prometna nesreća, u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena. Nesreća se dogodila kada je 22-godišnjak upravljao motociklom Piaggio, pulske registarske oznake, bez pričvršćene zaštitne kacige, kolnikom Partizanskog puta. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Valmarinski put, vozač je zbog neprilagođene brzine, prilikom skretanja u lijevo, izgubio nadzor nad motociklom i pao na kolnik. Ozlijeđenom vozaču pružena je pomoć u pulskoj bolnici, gdje je zbog teških ozljeda zadržan na liječenju.

U prometnoj nesreći, koja se dogodila 11. veljače oko 22.20 sati, u Mihatovićima kraj Poreča, teže je ozlijeđen maloljetni hrvatski državljanin. Nesreća se dogodila kada je mladić upravljao neregistriranim mopedom Honda, bez zaštitne kacige, kolnikom ŽC 5042, iz smjera Poreča prema Novoj Vasi.

Vozač se mopedom nije kretao obilježenom prometnom trakom te je prešao na suprotnu prometnu traku, nakon čega je sletio van kolnika i udario u stablo. Ozlijeđenom vozaču pružena je pomoć u pulskoj bolnici, gdje je zadržan na liječenju zbog teških ozljeda. (iPress/foto ilustracija)