U ponedjeljak, nakon pola noći, na cesti Roč-Lupoglav kod mjesta Bršćak došlo je do prevrtanja osobnog automobila prilikom čega je jedna osoba smrtno stradala, izvijestili su iz policije.

Nesreća se dogodila kada je zasad nepoznati vozač upravljao automobilom Peugeot, pulske registarske oznake, iz smjera Lupoglava prema Buzetu. Dolaskom u naselje Bršćak, vozač je nakon pretjecanja automobila Renault, pulske registarske oznake, kojim je upravljala 45-godišnjakinja, prilikom izlaska iz zavoja, zbog neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad vozilom i prešao na suprotnu kolničku traku te sletio van kolnika, gdje je udario u stablo, a potom i u stup javne rasvjete, nakon čega je automobil otklizao na sporednu cestu ispod razine kolnika.

U nesreći je smrtno stradao 28-godišnjak, dok je 19-godišnjak zbog zadobivenih ozljeda prevezen u riječku bolnicu, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen te je zadržan na liječenju. Tijelo preminulog je radi obavljanja obdukcije prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Pula.

Cesta je zbog policijskog očevida bila zatvorena do 4.30 sati.  

Prema neslužbenim informacijama u automobilu koji je udario u stablo i prevrnuo se poginuo je mladić koji se s prijateljem vraćao iz maškara. (iPress)